Close
k

Projects

Contact

News

Image Alt

Zyra në shtëpisë dhe vendi dixhital i punës – në kohë krize

Dyqane dhe institucione publike të mbyllura, karantinë dhe izolim. Shtetet aktualisht duhet të reagojnë në mënyrë drastike – por edhe me qetësi – ndaj koronavirus për të parandaluar përhapjen e tij. Ndërkohë që Netflix dhe lojërat (përsëri) po shijojnë popullaritet të madh si rezultat, kompanitë po përballen me një sfidë të re: humbje të të ardhurave për shkak të punës me kohë të shkurtuar, raporteve mjekësore ose karantinës. Por veçanërisht në rastet e izolimit pa raporte mjekësor (shërimi vjen i pari, sigurisht!), p.sh. si masë parandaluese, dixhitalizimi ofron mundësi të shumta nëpërmjet zyrës në shtëpi dhe punës në distancë. Në këtë artikull ne duam t’u tregojmë punëdhënësve se sa e lehtë është të krijoni një mjedis produktiv zyre nga shtëpia dhe çfarë nevojitet për këtë.

Informacione ligjore mbi këtë temë. (i disponueshëm vetëm në Gjermanisht):

Zyra në shtëpi nëpërmjet Cloud

Fjala kyçe gjithëpërfshirëse për zyrën e shtëpisë është: Cloud. Përqendrimi i fortë në aplikacionet cloud na ka mundësuar që vitet e fundit të punojmë në mënyrë të pavarur, duke përfshirë aplikacionet të cilat nuk ka më nevojë të jenë të instaluar në nivel lokal dhe të dhënat ruhen të centralizuara në cloud. Në sajë të aplikacioneve mobile, tani jemi edhe në gjendje për të kryer shumë procese pune nga smartphonët tonë.

Gjithçka që ju nevojitet është dixhitale

Por jo vetëm produktet përfundimtare janë dixhitale, shërbimet nga një larmi fushash gjithashtu ofrojnë mundësi të reja për sa i përket disponueshmërisë, aktualitetit dhe shtrirjes për shkak të transformimit dixhital (shiko “Grover” më poshtë).

Marrja me qira në vend të blerjes: Grover

Punonjësit nuk kanë një zyrë të saktë në shtëpi, por nëse punëdhënësi është dakord, mund të jetë e nevojshme që punëdhënësi të sigurojë pajisje pune nëse ato nuk janë ende në dispozicion. Në shumicën e rasteve, një laptop është i mjaftueshëm, por veçanërisht për aplikacione me performancë të lartë (p.sh. CAD, 3D rendering, etj.) blerja e një stacioni të dytë pune për mjedisin privat mund të jetë një faktor i kushtueshëm.

Ofruesit e shërbimeve si Grover ofrojnë një alternative me kosto efektive, të cilat janë veçanërisht të dobishme për nevoja të përkohshme: Marrja me qira e teknologjisë në vend që ta blesh atë. Me më shumë se 2000 produkte në ofertë, diapazoni është i larmishëm dhe kushtet janë dinamike. Nga një afat minimal kontrate prej një muaji, një gamë e gjerë pajisjesh është e disponueshme, nga Chromebooks (pajisje optimale cloud për aplikacione të thjeshta) deri në kompjuterë me performancë të lartë. Kamera, pajisje smart home  madje edhe drone janë në dispozicion për qiramarrje.

Nëse oferta e Grover nuk është e mjaftueshme, OTTO është një tjetër platformë që ofron një gamë më të gjerë produktesh. Këtu përfshihen pajisje të shumta shtëpiake, si dhe mobilje dhe shumë kategori të tjera.

Furnitor: Grover, OTTO now, MediaMarkt Miet mich!

Zyra e pavarur nga lokacioni: Microsoft Office 365

Paketa e Microsoft Office është standardi de fakto në çdo zyrë dhe një nga aplikacionet e para që instalohet në një PC / Mac. Por a e dini se pothuajse të gjitha aplikacionet (Word, Excel, Outlook etj) mund të aksesohen nga browser-i pa qenë e nevojshme të instalohen në paisje? Kjo është veçanërisht interesante për Chromebooks me kosto të ulët dhe zyrën e lëvizshme, edhe nëse kërkohet hyrja dhe redaktimi i dokumenteve dhe skedarëve pa një vend pune të caktuar. Gjithashtu ruajtja e të dhënave me SharePoint dhe OneDrive është gjithmonë e pavarur nga vendndodhja dhe e bazuar në cloud, kështu që gjithmonë është në dispozicion dhe sinkronizohet në të gjitha pajisjet.

Mëso më shumë: Microsoft Office 365

Komunikimi përmes të gjitha kanaleve

Metoda më efikase e komunikimit është ende ajo verbale. Por mbështetur nga mjetet vizuale, si foto dhe video, kolegët arrijnë një përqasje më të lartë, një rrjedhë më të fortë informacioni dhe më shumë kreativitet në zgjidhjen e problemeve. WhatsApp është bërë një pjesë integrale e komunikimit tonë të përditshëm. Shumë më tepër, ky aplikacion është vendosur në mjediset tona përmes shumë opsioneve dhe shpërndarjes masive. Megjithatë, mjedisi i biznesit vendos akoma më shumë kërkesa për komunikim, veçanërisht për sa i përket gamës së funksioneve dhe organizimit të kanaleve.

Dy nga më gjithëpërfshirëset në këtë fushë janë Slack dhe Microsoft Teams. Përveç thirrjeve audio dhe video, të dy ofrojnë ndarjen e ekranit dhe shkëmbimin e të dhënave. Takimet e planifikuara dhe organizimi i ekipeve dhe projekteve në kanale të dizajnuara posaçërisht është si një lojë fëmijësh për të dyja këto aplikacione.

Për ata që duan të shkëmbejnë ide dhe “brainstorm” në skuadër, Microsoft Whiteboard (si një shkarkim ose i integruar në Microsoft Team) është një mjet për të vizatuar dhe shkruar së bashku në një ekran dixhital.

Mëso më shumë: Slack, Microsoft Teams, Microsoft Whiteboard

Menaxhimi i projektit përtej të gjitha kufijve

Me disa mijëra instrumente të disponueshme për menaxhimin e projektit, zgjedhja e programit të duhur nuk është e lehtë. Ne paraqesim këtu disa aplikacione me orientime të ndryshëm, natyrisht vetëm me bazë cloud. Të gjitha aplikacionet pasqyrojnë kërkesat e zakonshme të menaxhimit të projektit, kjo është arsyeja pse ne do të përqëndrohemi këtu në veçoritë e tyre.

Trello (Atlassian)

I thjeshtë, i shpejtë, i qartë. Trello me fokusin e tij në Kanban Lanes (kolonat dinamike për organizim) është jo vetëm interesant për kompanitë, por edhe për përdorim personal. Ky aplikacion mund të jetë funksional në pak sekonda dhe ofron një pamje të strukturuar të detyrave, projekteve dhe statusit. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të shtoni më shumë funksione me power-ups.

Direkt tek ofruesi

asana (asana)

Nëse Trello ofron shumë pak funksione ose keni nevojë për një pamje tjetër, asana është mjeti i duhur për ju. Në thelb asana ofron një gamë të ngjashme funksionesh si Trello, por shton shumë veçori të tjera, p.sh. afatet kohore, portofolet dhe ngarkesat e punës.

Direkt tek ofruesi

Jira (Atlassian)

E ndërtuar posaçërisht për ekipe më të mëdha, Jira konsiderohet standardi në menaxhimin e projekteve për programuesit. Sidomos kur menaxhimin i shpejtë i projektit, integrimi i vazhdueshëm dhe vendosja janë të nevojshme, Jira tregon pikat e forta të saj.

Direkt tek ofruesi

Projects (Zoho)

Zoho ofron një tërësi aplikacionesh të ndryshme: Menaxhimi i Projektit, Burimet Njerëzore, Kontabiliteti, Bashkëpunimi, CRM etj. Fillimi është i lehtë, aplikacioni ështe me kosto efektive dhe i përshtatshëm për ekipe të madhësive të ndryshme.

Direkt tek ofruesi

Notion (Notion Labs)

“Nocioni është si një set LEGO për programet e bashkëpunimit […]” – Ivan Zhao, Bashkëthemeluesi i Notion. Nocion bazohet në dokumente dhe baza të dhënash, të cilat mund të konfigurohen lirshëm. Ky parim lejon dinamikën maksimale në krijimin e rrjedhave të punës dhe strukturave. Ne e vlerësojmë këtë liri aq shumë sa Nocion përdoret nga ne si një mjet menaxhimi për pothuajse të gjitha fushat e biznesit.

Direkt tek ofruesi

Dëshironi të krijoni “Zyre ne shtepi” në kompaninë tuaj dhe të implementoni vende Dixhitale pune? Ju duhet një zgjidhje për ndërmarrjen tuaj me funksionalitet më të madh dhe një platformë të shkallëzuar?